NEDEN DÜNYAYA GELDİK?

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

NEDEN DÜNYAYA GELDİK?

Mesaj  Admin Bir C.tesi Ocak 02, 2010 8:40 pm

Sevgili Kardeşlerim,

Geçenlerde bir Ateist sitesindeki bir tartışmaya katıldım.Ve tartışma konusu şuydu:Dünyaya neden geldik?Bu soru karşısında herkes bir şeyler düşünmüş ve yazmış.Böyle konuların tartışılması beni memnun ediyor ancak bazı cahillerin çok konuşması beni kızdırıyor.Evet şimdi size o tartışmadan bir Ateist arkadaş ile bir Müslüman kardeşim arasındaki konuşmayı size aktaracağım."dünyaya neden geldik" sorusuna Müslüman kardeşimiz şöyle diyor:İmtihan için.Ve bunun üzerine Ateist arkadaşımın verdiği cevap da şudur

"İslâmiyet'in bu çok başvurulan imtihan mantığı tamamen sakat bir düşüncenin ürünüdür. Herşeyi bilen bir yaratıcı, acaba şöyle mi davranacak yoksa böyle mi davranacak diye merak etmez.

Bu mantığa uygun anlaşılması kolay bir örnek. İslâmiyet'teki imtihan inancına göre; Allah beni yaratıyor. Bütün hayatım boyunca nasıl davranacağımı önceden biliyor. Çünkü onun bilmediği hiçbir şey yok. Ben 15 yaşına geliyorum ve İslâmiyet'i terkedip ateizmi benimsiyorum. Bunu da biliyor ve böyle olmasını o istiyor. Çünkü o dilemedikçe biz dileyemeyiz.(Ayet birebir böyle) Yani herşey onun bilgisi ve isteği dahilinde oluyor. Ne yapacağımı bildiği, üstüne üstlük öyle yapmamı istediği halde, "ben şunu bir imtihan edeyim bakalım, acaba bana itaat mi edecek yoksa karşı mı gelecek" şeklinde beni imtihana sokuyor. Bunlar da yetmiyor, ona karşı geldim diye beni sonsuza kadar cehennemine gönderiyor. Halbuki ona karşı geleceğimi önceden biliyordu, neyi seçeceğimi biliyordu, ve seçmemi o istedi. Ama bir dakika! Bunların yanında bir de diyor ki; "Biz bazı insanları ve cinleri cehenneme göndermek için yarattık..." (bu da bir ayettir) O zaman cehenneme gönderilecek insanın sınava girmesinin mantığı nedir? Böyle bir yaratıcının psikolojik problemleri olabilir ancak.

Tabi ki son cümle insan uydurması bu saçmasapan imtihan mantığının sakatlığına dair bir espri sadece. Olmayan şeylerin psikolojisinden de bahsedemeyiz haliyle. İmtihan diye birşey yoktur. "

Evet dostlarım.Burada Ateistin verdiği cevap ilk başlarda mantıklı gelebilir ancak biraz daha araştırıldığında MANTIKLA ALAKASI YOKTUR.Ateist burada hiç bir şey öğrenmeden konuşmuş.Aslında doğrusu şu şekildedir:

Bizim bu dünyaya gelme amacımız İMTİHAN dır.Yani KULLUK VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRMEKtir.Ancak Ateistin yukaradıkai sözleri çok farklıdır.Elbet Allah insanın içindekikini bilendir.(Mücadele Suresi /.)Ancak bu kula(bizlere)Allah korkusunu aşılar.Yani insan bu sayede günah işlemez.Ancak Ateiste göre bizim irademiz olamayıp Allah'ın istedikleridir.Yanlıştır.Çünkü Allah bize iyi ve kötüyü bildirmiştir.Ve iyiyi seçmemiz durumunda mükafatlandıracağını,kötüyü seçmemiz durumunda cezalandıracağını söylemiştir.Eğer bizi tamamen Allah yçönetseydi o zaman adaletsizlik olurdu ki Allah en adaletlidir.

Admin
Admin

Kullanıcı profilini gör http://locigal.hareketforum.com

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics